Biciklom zaronio 65 metara pod vodu
4 posters
Stranica 1 / 1.
Biciklom zaronio 65 metara pod vodu
Šezdesetdvogodišnji Talijan Vittorio Innocente danas je uspio potući vlastiti svjetski rekord u podvodnom biciklizmu iz 2005., zaronivši na njemu na 65 metara ispod površine mora. Pothvat ekstremnog sportaša "u najboljim godinama" priznali su i Guinnessovi suci koji su za tu priliku doputovali iz Londona.
Za početak, vremešni je sportaš, uz pomoć Europskog ronilačkog centra iz Santa Margherite i tehničara kompjutorske tvrtke Cressi, specijalno prilagođeni bicikl "barracuda" u morskom rezervatu Portofino najprije zaronio na dubinu od 28 metara.
Potom je i sam zaronio te "zajašio konja", a rekordnu je dubinu dosnuo brže nego što je predviđao. Naime, procijenio je da će zadanu dubinu dosegnuti nakon 160 metara vožnje po dnu, no u formi i dobro pripremljen, dubinu od 65 metara dosegnuo je za devet minuta, nakon 110 metara vožnje muljevitim dnom između stijena i algi boreći se s otporom i pritiskom duboke guste morske vode. (A. K.)
Možete li vjerovati recite neke komentare vaša mišljenja
Za početak, vremešni je sportaš, uz pomoć Europskog ronilačkog centra iz Santa Margherite i tehničara kompjutorske tvrtke Cressi, specijalno prilagođeni bicikl "barracuda" u morskom rezervatu Portofino najprije zaronio na dubinu od 28 metara.
Potom je i sam zaronio te "zajašio konja", a rekordnu je dubinu dosnuo brže nego što je predviđao. Naime, procijenio je da će zadanu dubinu dosegnuti nakon 160 metara vožnje po dnu, no u formi i dobro pripremljen, dubinu od 65 metara dosegnuo je za devet minuta, nakon 110 metara vožnje muljevitim dnom između stijena i algi boreći se s otporom i pritiskom duboke guste morske vode. (A. K.)
Možete li vjerovati recite neke komentare vaša mišljenja
Re: Biciklom zaronio 65 metara pod vodu
Malo mi to čudno
Dr. Živago- V.I.P
- Broj postova : 520
Raspoloženje :
Registration date : 06.07.2008
Re: Biciklom zaronio 65 metara pod vodu
stvarno je čudno!!!!!!
Tina- Barataš tipkovnicom
- Broj postova : 390
Raspoloženje :